Lastenboek

Bouwen Zonder Zorgen

Binnen enkele maanden in jouw volledig afgewerkte houtmassiefbouw woning met FDW Woningbouw

Bij FDW Woningbouw begeleiden we je via een helder stappenplan van architect tot interieurkeuze. We starten met een ontwerp op basis van jouw wensen en budget. Elke fase wordt gedetailleerd uitgelegd, zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Na het voorbeeldontwerp ontvang je een prijsofferte en een samenvattende studie. Wijzigingen zijn nog mogelijk voordat we een definitief ontwerp maken. Vervolgens creëren we gedetailleerde productietekeningen en een 3D-model van jouw woning. Je hebt volledige controle en goedkeuring over elk aspect van het ontwerp.

Onze moderne atelier en vakmensen zorgen voor hoogwaardige voorbewerking en strenge kwaliteitscontrole. De montage op locatie wordt uitgevoerd door ervaren specialisten volgens het lastenboek, met regelmatige updates en flexibiliteit voor eventuele aanpassingen.

Bij sleuteloverdracht controleren we samen de woning om te zorgen dat alles naar wens is. Dit is het moment om te vieren!

Lastenboek Houtmassiefbouw

Je hebt bij FDW Woningbouw de keuze tussen sleutel-op-de-deur, casco-of ruwbouwformule of een zelfbouwkit. Wil je jezelf de meeste kopzorgen besparen, ga dan voor een sleutel-op-de-deur van FDW Woningbouw. De opgesomde werken die je hier vindt, worden dan netjes allemaal uitgevoerd.

Wil je al het werk binnenin de woning zelf doen? Laat dan de ruwbouw door FDW Woningbouw plaatsen. Bij de casco-of ruwbouwformule kun je kiezen of je zelf zal instaan voor de fundering en riolering of deze werken door FDW Woningbouw laat uitvoeren.

Het zelfbouwkit is voor de echte doe-het-zelver. Hier krijg je een funderingsplan met nadien een uitvoerig stappenplan voor de constructie van jouw massief houten woning.

Fundering

Voor de fundering laten we een grondige stabiliteitsstudie uitvoeren. Nadat deze studie is uitgevoerd, bepalen we de verdere opbouw van de fundering. Doorgaans is een betonplaat van 20 cm, verstevigd met wapeningsnetten, ruim voldoende.

Riolering

Samen met de architect tekenen we een rioleringsplan uit. Dit plan voldoet aan de laatste en strengste normen die vandaag de dag worden opgelegd.

Muren en wanden

De wanden worden vervaardigd uit massief Fins Rood Noors Grenen wandbalken. FDW Woningbouw geeft extra kwaliteit door balken van 68mm dik per laag. Een oerdegelijke verbinding en perfecte sluiting tussen de balken onderling kunnen we garanderen door een unieke manier van stapelen. We hoeven daar zelfs geen gebruik te maken van nagels en schroeven. Extra sterke wanden maken we door sterke gegalvaniseerde buizen in de wanden te schuiven. Deze buizen zijn totaal onzichtbaar eens jouw huis volledig gemonteerd is.

Isolatie

Onze houtmassiefbouw woningen zijn voorzien van hoogwaardige isolatie om energieverlies te minimaliseren en een optimaal binnenklimaat te garanderen. We gebruiken milieuvriendelijke isolatiematerialen die zorgen voor een uitstekende thermische en akoestische isolatie.

Gipsplaten

Voor de afwerking van binnenmuren en plafonds gebruiken we kwalitatieve gipsplaten. Deze zorgen voor een strak en glad oppervlak dat klaar is voor verdere afwerking zoals schilderen of behangen.

Dak

Het houten dak met als basis massief Grenen daksporen van 68 op 115 mm rust zowel op de wand als op een hoofdligger. Ze worden beslagen met een Grenen beplanking die zichtbaar is in de kamers onder het dak. Zo doen we geen afbreuk aan het karakter van jouw houtmassiefbouw. De sterke balken en unieke zwaluwstaartverbinding van de balken bovenaan het dak, zorgen voor een uiterst stevige constructie. Oerdegelijke kwaliteit is ons handelsmerk, weet je wel…

Het dak is 100% waterdicht door een afdekking met een dampopen bebording en speciale onderdakfolie. Mocht er dan toch water onder de pannen terecht komen, wordt dit netjes afgevoerd naar de dakgoot. Standaard werken we met sneldekpannen als dakbedekking. Die kan je verkrijgen in een waaier aan kleuren. Maar je kan natuurlijk altijd kiezen voor een dakbedekking naar keuze.

Ramen & deuren

Buitenramen en deuren worden vervaardigd in duurzaam hout. Hierdoor hoef je niet te vrezen voor slijtage, vervorming of aantasting door insecten. De ramen plaatsen we steeds met minimum dubbele beglazing met dubbele aanslag. De afdichting tussen glas en hout is met neopreen. We voorzien ook een extra dampremmende folie tussen het raam en de houten betimmering van de muuropening. Daardoor heb je een luchtdichte afsluiting tussen raam en wand. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vocht, condens of tocht.

Bij de plaatsing van dakramen gebruiken we bij FDW Woningbouw Velux ramen. Inclusief gootset en sterk isolerend gehard glas. Daar waar het dakraam komt, verstevigen we de dakopening met dubbele daksporen. Boven en onder het dakraam bevestigen we horizontale sporen die met een zwaluwstaartverbinding in de zijsporen worden bevestigd. In de woning plaatsen we een luchtdichte damprem om condens te vermijden.

Trap

De open of gesloten trap vervaardigen we doorgaans uit grenen hout. Bij FDW Woningbouw weten we dat het oog ook zeer graag iets wil. De zijkant van de trap, de trapwangen, bevestigen we dan ook blind. Geen storende gaten, nagels of schroeven dus. We gebruiken dikke treden en zijkanten voor de trap, minstens 42 mm. Dit geeft een robuust en stijlvol uitzicht. Het zorgt ook meteen voor een betere duurzaamheid en stabiliteit.

Binnendeuren

FDW Woningbouw gebruikt voor de deurkader massief grenen hout met neopreen rubbers die dienen als dichting tussen de deur en het deurkader. Hierdoor sluit de deur zachtjes en heb je geen last van tocht. Het deurblad is meestal in Limba fineer hout opgevuld met een celrooster. Standaard wordt het deurblad opgehangen met 3 sierlijke bronzen deurfitsen of simpelweg scharnieren. Deze kan je nadien nog aanpassen zodat je de speling tussen het deurblad en de vloer kan regelen. FDW Woningbouw zorgt voor een speling van 1 cm waardoor de aangevoerde zuivere lucht door de woning kan circuleren. Elke binnendeur wordt standaard voorzien van een slot, deurgreep en slotplaten.

Elektriciteit

Het elektriciteitsplan bespreken we samen met jou en een specialist. We adviseren waar je best stopcontacten plaatst of hoe je sfeer kan creëren met licht. Ook de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen komen aan bod. Voor elke wens die je hebt waarvoor elektriciteit nodig is, begeleiden we je.

Verwarming

Eerst en vooral zorgen we voor een goed geïsoleerde woning, zodat je zo weinig mogelijk actief moet verwarmen. Hierdoor bespaar je flink in jouw portemonnee. Omdat onze woningen zo goed geïsoleerd zijn, kun je kiezen voor economische, ecologische en aangename verwarmingstechnieken. Denk aan vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Wat het ook wordt, onze specialisten staan je bij met raad en daad. Van start tot einde.

Verluchting

Omdat de woning zeer goed geïsoleerd en quasi luchtdicht wordt gemaakt, is een actieve ventilatie onontbeerlijk. De ventilatie zorgt ervoor dat ongezonde lucht wordt afgevoerd en verse, gezonde lucht door het huis stroomt. Je hebt tal van mogelijkheden om jouw woning te ventileren. Van aanvoer van verse lucht door roosters boven het raam tot warmtebehoudende instroom van verse lucht.

Vloeren

Bij FDW Woningbouw hebben we zeer uitgebreide en goed onderhouden samenwerkingsverbanden met verschillende groothandels. Zo ook voor vloeren. Een natuurstenen vloer in jouw massief houten woning? Of toch liever hout en dus een authentieke parket? Alles is mogelijk. En wij zijn er om jou te adviseren.

Wandbekleding

In jouw houtmassief woning kun je genieten van de puurheid van hout. Al dan niet geschilderd, of (deels) bekleed met eender welke wandbekleding op de markt. Of een combinatie ervan. Alles is mogelijk wanneer je kiest voor een woning van FDW Woningbouw.

Gevelsteen

Onze houtmassiefbouw woningen kunnen worden afgewerkt met een breed scala aan gevelstenen, waardoor je de perfecte uitstraling voor jouw huis kunt kiezen. Van traditionele bakstenen tot moderne gevelafwerkingen, wij bieden opties die passen bij elke stijl en smaak.

Voegwerken

De voegwerken van jouw woning worden uitgevoerd met de grootste zorg en precisie. We gebruiken duurzame materialen die zorgen voor een perfecte afwerking en een lange levensduur van jouw gevel.

Maatkasten – keuken – dressing - …

Voor jou hebben we een team interieurspecialisten klaarstaan om je te adviseren en bij te staan met jouw keuzes. Stap voor stap, ruimte per ruimte begeleiden ze jou met alle interieur voor jouw massief houten woning. Aan de hand van enkele diepgaande gesprekken kunnen de interieurspecialisten van FDW Woningbouw zich in jouw leefwereld en dromen verplaatsen. Daarom mag je zeker zijn dat jouw hele woning tot en met het interieur volledig naar wens zal zijn.

Schilderwerken

Onze schilders zorgen voor een perfecte afwerking van jouw houtmassiefbouw woning. Of het nu gaat om binnen- of buitenschilderwerk, wij garanderen een hoogwaardig resultaat dat jarenlang mooi blijft.