Lastenboek

Bouwen zonder zorgen, is binnen enkele maanden een volledig afgewerkt huis betreden

FDW zorgt daarvoor!

Via een stappenplan begeleiden we jou vanaf de architect tot aan het kiezen van jouw interieur. Beginnen doen we bij de architect. Die maakt na een eerste gesprek een voorbeeld ontwerp. Hierbij houden wij natuurlijk rekening met jouw wensen en budget. Elke fase die aan bod komt tijdens het bouwtraject, leggen we uitgebreid uit. Zo weet je perfect wat jou te wachten staat. En hoe weinig zorgen je jezelf zal moeten maken met een partner als FDW Woningbouw.

Na het voorbeeldontwerp geven we je een prijsofferte en samenvattende studie van jouw nieuwe hout massieven woning. Het geeft je de kans om meer inzicht te krijgen in de kosten die verbonden zijn aan de realisatie en de nodige materialen. Wijzigingen in het ontwerp zijn in deze fase nog perfect mogelijk. Hierna maken we een definitief ontwerp.

Wanneer het ontwerp volledig naar jouw zin is, gaan we naar de volgende stap: tekenen van de productietekeningen en het maken van een digitaal 3D-model van jouw massieven houten woning. Dankzij dit 3D-model kan je jezelf perfect inleven in wat je uiteindelijk mag verwachten. Is er in deze fase iets niets naar jouw zin? Geen probleem, dat passen we dan graag aan. We gaan pas echt aan de slag wanneer je volledig akkoord gaat met het 3D-ontwerp, de productietekeningen en alle andere facetten van het bouwproject.

Alle voorbereidende werken gebeuren in ons atelier. Uitgerust met de modernste machines en mensen met kennis over de nieuwste technieken. Je mag er zeker van zijn dat elke afwerking van een productie onder een strenge kwaliteitscontrole onderworpen wordt. Houtmassiefbouw van de beste kwaliteit mag je gerust verwachten.

Wanneer de voorbereidende werken in het atelier erop zitten, zetten we alles klaar op de werf. Het monteren van de houtmassieven woning gebeurt door de beste vaklui in de houtwoningbouw en met ongekende precisie. Alles zal dan ook netjes volgens het lastenboek verlopen. Zorgen hoef je jezelf niet te maken wanneer FDW Woningbouw jouw houten droomhuis realiseert.

Wil je hier en daar wat bijsturen? Geen probleem. Transparantie en flexibiliteit zijn naast oerdegelijke kwaliteit onze tweede naam. Op regelmatige tijdstippen zitten we samen om het verloop te bespreken. Eventuele aanpassingen kunnen we dan zo vroeg mogelijk in elke fase doorvoeren.

Op het moment dat je de sleutels in jouw broekzak kan steken, overlopen we samen de hele woning. Een laatste controle of alles naar wens is verlopen en gebouwd. Dit is jouw moment, en eentje waar de fles champagne gerust mag ontkurkt worden!

Lastenboek Houtmassiefbouw

Je hebt bij FDW Woningbouw de keuze tussen sleutel-op-de-deur, casco -of ruwbouwformule of een zelfbouwkit. Wil je jezelf de meeste kopzorgen besparen, ga dan voor een sleutel-op-de-deur van FDW Woningbouw. De opgesomde werken die je hier vindt, worden dan netjes allemaal uitgevoerd.

Wil je alle werk binnenin de woning zelf doen? Laat dan de ruwbouw door FDW Woningbouw plaatsen. Bij de casco -of ruwbouwformule kan je kiezen of je zelf zal instaan voor de fundering en riolering. Of deze werken door FDW Woningbouw laat uitvoeren.

Het zelfbouw kit is voor de echte doe-het-zelver. Hier krijg je een funderingsplan met nadien een uitvoerig stappenplan voor de constructie van jouw massief houten woning.

Fundering

Voor de fundering laten we een grondige stabiliteitsstudie uitvoeren. Nadat deze studie is uitgevoerd, bepalen we de verdere opbouw van de fundering. Doorgaans is een betonplaat van 20 cm, verstevigd met wapeningsnetten, ruim voldoende.

Riolering

Samen met de architect tekenen we een rioleringsplan uit. Dit plan voldoet aan de laatste en strengste normen die vandaag de dag worden opgelegd.

Muren en wanden

De wanden worden vervaardigd uit massief Fins Rood Noors Grenen wandbalken. FDW Woningbouw geeft extra kwaliteit door balken van 68mm dik per laag. Een oerdegelijke verbinding en perfecte sluiting tussen de balken onderling kunnen we garanderen door een unieke manier van stapelen. We hoeven daar zelfs geen gebruik te maken van nagels en schroeven. Extra sterke wanden maken we door sterke gegalvaniseerde buizen in de wanden te schuiven. Deze buizen zijn totaal onzichtbaar eens jouw huis volledig gemonteerd is.

Isolatie

Gipsplaten

Dak

Het houten dak met als basis massief Grenen daksporen van 68 op 115 mm rust zowel op de wand als op een hoofdligger. Ze worden beslagen met een Grenen beplanking die zichtbaar is in de kamers onder het dak. Zo doen we geen afbreuk aan het karakter van jouw houtmassiefbouw. De sterke balken en unieke zwaluwstaartverbinding van de balken bovenaan het dak, zorgen voor een uiterst stevige constructie. Oerdegelijke kwaliteit is ons handelsmerk, weet je wel…

Het dak is 100% waterdicht door een afdekking met een dampopen bebording en speciale onderdakfolie. Mocht er dan toch water onder de pannen terecht komen, wordt dit netjes afgevoerd naar de dakgoot. Standaard werken we met sneldekpannen als dakbedekking. Die kan je verkrijgen in een waaier aan kleuren. Maar je kan natuurlijk altijd kiezen voor een dakbedekking naar keuze.

Ramen & Deuren

Buitenramen en deuren worden vervaardigd in duurzaam hout. Hierdoor moet je niet vrezen voor slijtage, vervorming of aantasting door insecten. De ramen plaatsen we steeds met minimum dubbele beglazing met dubbele aanslag. De afdichting tussen glas en hout is met neopreen . We voorzien ook een extra damp remmende folie tussen het raam en de houten betimmering van de muuropening. Daardoor heb je een luchtdichte afsluiting tussen raam en wand. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vocht, condens of tocht.

Bij de plaatsing van dakramen gebruiken we bij FDW Woningbouw Velux ramen. Inclusief goot-set en sterk isolerend gehard glas. Daar waar de dakraam komt, verstevigen we de dak opening met dubbele daksporen. Boven en onder het dakraam bevestigen we horizontale sporen die met een zwaluwstaartverbinding in de zijsporen worden bevestigd. In de woning plaatsen we een luchtdichte damprem om condens te vermijden.

Trap

De open of gesloten trap vervaardigen we doorgaans uit grenen hout. Bij FDW Woningbouw weten we dat het oog ook zeer graag iets wil. De zijkant van de trap, de trapwangen, bevestigen we dan ook blind. Geen storende gaten, nagels of schroeven dus. We gebruiken dikke treden en zijkanten voor de trap, minstens 42 mm. Dit geeft een robuust en stijlvol uitzicht. Het zorgt ook meteen voor een betere duurzaamheid en stabiliteit.

Binnendeuren

FDW Woningbouw gebruikt voor de deurkader massief grenen hout met neopreen rubbers die dienen als dichting tussen de deur en het deurkader. Hierdoor sluit de deur zachtjes en heb je geen last van tocht. Het deurblad is meestal in Limba fineer hout opgevuld met een cel rooster. Standaard wordt het deurblad opgehangen met 3 sierlijke bronzen deurfitsen of simpelweg scharnieren. Deze kan je nadien nog aanpassen zodat je de speling tussen het deurblad en de vloer kan regelen. FDW Woningbouw zorgt voor een speling van 1 cm waardoor de aangevoerde zuivere lucht door de woning kan circuleren. Elke binnendeur wordt standaard voorzien van een slot, deurgreep en slotplaten.

Elektriciteit

Het elektriciteitsplan bespreken we samen met jou en een specialist. We adviseren waar je best stopcontacten plaatst of hoe je sfeer kan creëren met licht. Ook de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen komen aan bod. Voor elke wens die je hebt waarvoor elektriciteit nodig hebt, begeleiden we je.

Verwarming

Eerst en vooral zorgen we voor een goed geïsoleerde woning, zodat je zo weinig als mogelijk actief moet verwarmen. Hierdoor bespaar je flink in jouw portemonnee. Omdat onze woningen zo goed geïsoleerd zijn, kan je kiezen voor economische, ecologische en aangename verwarmingstechnieken. Denk aan vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Wat het ook wordt, onze specialisten staan je bij met raad en daad. Van start tot einde.

Verluchting

Omdat de woning zeer goed geïsoleerd wordt en quasi luchtdicht wordt gemaakt, is een actieve ventilatie onontbeerlijk. De ventilatie zorgt ervoor dat ongezonde lucht wordt afgevoerd en verse, gezonde lucht door het huis stroomt. Je hebt tal van mogelijkheden om jouw woning te ventileren. Van aanvoer van verse lucht door roosters boven het raam, tot warmtebehoudende instroom van verse lucht.

Vloeren

Bij FDW Woningbouw hebben we een zeer uitgebreid en goed onderhouden samenwerkingsovereenkomsten met verschillende groothandels. Zo ook voor vloeren. Een natuurstenenvloer in jouw massief houten woning? Of toch liever hout en dus een authentieke parket? Alles is mogelijk. En wij zijn er om jou te adviseren.

Wandbekleding

In jouw houtmassief woning kan je genieten van de puurheid van hout. Al dan niet geschilderd. Of (deels) bekleden met eender welke wandbekleding op de markt. Of een combinatie ervan. Alles is mogelijk wanneer je kiest voor een woning van FDW Woningbouw.

Gevelsteen

Voegwerken

Maatkasten – keuken – dressing - …

Voor jou hebben we een team interieurspecialisten klaarstaan om je te adviseren en bij te staan met jouw keuzes. Stap per stap, ruimte per ruimte begeleiden ze jou met alle interieur voor jouw massief houten woning. Aan de hand van enkele (diepgaande) gesprekken kunnen de interieurspecialisten van FDW Woningbouw zich in jouw leefwereld en dromen verplaatsen. Daarom mag je zeker zijn dat jouw hele woning tot en met het interieur volledig naar wens zal zijn.

Schilderwerken