Lastenboek

Bouwen zonder zorgen, is binnen enkele maanden een volledig afgewerkt huis betreden

FDW zorgt daarvoor!

Geef je de voorkeur aan een landelijke woning? Of zie je liever een moderne stijl? Fan van design of eerder tijdloos? Aan kwaliteit in constructie en afwerking hoef je bij FDW Woningbouw alvast niet te twijfelen. Welke stijl je ook kiest. De houtskeletwoning is door de keuze van hout sowieso al duurzamer en milieuvriendelijker. De werkwijze en manier van constructie door FDW Woningbouw verbetert dit verder.

Een energie zuinige woning die bovendien goed is voor het milieu heeft enkele uitdagingen. De woning moet goed geïsoleerd zijn en luchtdicht. Maar tegelijk goed ventileren om voor een gezonde omgeving te zorgen. Dit kan alleen als het ontwerp en de keuze van materialen goed doordacht zijn. Bij FDW Woningbouw gaan we die uitdaging iedere dag met succes aan.

De houtskeletwoningen die wij plaatsen zijn luchtdicht op zeer lange termijn. De warmte in de winter en gewone temperatuur in de zomer blijft hierdoor lang bewaard. FDW Woningbouw vermijdt hiervoor alle mogelijke koudebruggen. Aan de binnenzijde van de wanden brengen we een extra luchtdichte plaat aan. Kieren worden netjes en hermetisch afgeplakt. Om verlies bij overgangstussenverdiepingen tegen te gaan, gebruiken we speciale folies. Het risico op luchtlekken beperken we verder door de muren tot maximaal 6 meter naadloos te plaatsen.

Bouw milieubewust en duurzaam met FDW Woningbouw en geniet van onze vernieuwde ontwerpfilosofie. Vanaf het eerste gesprek tot de finale oplevering en zoveel jaren later kan je genieten van het vakmanschap van FDW Woningbouw.

Lastenboek Houtskeletbouw

FDW Woningbouw bouwt jouw houtskeletwoning volledig afgewerkt, sleutel-op-de-deur dus. Indien je dat wenst, bouwen we enkel de ruwbouw. De meeste kopzorgen bespaar je jezelf natuurlijk met de sleutel-op-de-deur oplossing van FDW Woningbouw. De opgesomde werken die je hier vindt, worden dan netjes allemaal uitgevoerd.

Wil je alle werk binnenin de woning zelf doen? Laat dan de ruwbouw door FDW Woningbouw plaatsen. Bij de casco -of ruwbouwformule kan je kiezen of je zelf zal instaan voor de fundering en riolering. Of deze werken door FDW Woningbouw laat uitvoeren.

Fundering

Voor de fundering laten we een grondige stabiliteitsstudie uitvoeren. Nadat deze studie is uitgevoerd, bepalen we de verdere opbouw van de fundering. Doorgaans is een betonplaat van 20 cm, verstevigd met wapeningsnetten, ruim voldoende.

Riolering

Samen met de architect tekenen we een rioleringsplan uit. Dit plan voldoet aan de laatste en strengste normen die vandaag de dag worden opgelegd.

Muren en wanden

Muren en wanden worden gemaakt als systeembouwelementen. Het regelwerk bestaat uit stevige delen van 38 bij 140 mm. De verticale balken hebben een tussenafstand van 562 mm en worden zowel boven -als onderaan op een horizontale balk bevestigd. Op de stel -en kopregel. Dit zorgt voor zeer robuuste wandroosters.

Alle elementen worden zo groot mogelijk gemaakt om zo weinig mogelijk kieren en voegen te hebben. De wanden van de woning worden voorzien van een uniek kanaalsysteem voor alle leidingwerken. Een exclusieve expertise die FDW Woningbouw doorheen de jaren heeft verworven. De kaders isoleren we thermisch en akoestisch met 140 mm isolatie en werken af met Durélis vochtwerende en luchtdichte platen. Voor de binnen afwerking kiezen we voor 12,5 mm dikke gipsplaat die we meteen netjes voegen.

Isolatie

Hout isoleert van nature zeer goed. Deze isolatie verbeteren we door 140 mm rotswol isolatie in de wanden aan te brengen.

Verdieping

De roostering voor de verdiepingsvloer bereiden we voor om gemakkelijk de chape aan te kunnen brengen. De draagconstructie bestaat uit zeer robuuste rechtopstaande massief grenen balken van 68 bij 193 mm. Er zijn geen scherpe kanten aan de balken omdat we deze aan de vier zijden afronden. Bovenop de balken brengen we een luchtdichte Durélis vloerplaat aan van een dikte van 18 mm. De platen verbinden we met een tand-groef verbinding zodat het geheel ook luchtdicht is.

Dak

Bij de constructie van het dak kiezen we Bij FDW Woningbouw voor de beste materialen. Ook de constructie van deze materialen is zeer belangrijk. Je kan hiervoor bij FDW Woningbouw rekenen op de jarenlange ervaring en vergaarde expertise. Zowel puntdaken als platte daken ondergaan een strenge kwaliteitsnorm.

De isolatie, bebording en onderdakfolie zijn volledig dampopen. Dit wil zeggen dat damp steeds uit de woning kan ontsnappen en je geen last krijgt van condens en water. Het dak is 100% waterdicht door een afdekking met een dampopen bebording en speciale onderdakfolie. Mocht er dan toch water onder de pannen terecht komen, wordt dit netjes afgevoerd naar de dakgoot. Standaard werken we met sneldekpannen als dakbedekking. Die kan je verkrijgen in een waaier aan kleuren. Maar je kan natuurlijk altijd kiezen voor een dakbedekking naar keuze.

Ramen & Deuren

Buitenramen en deuren worden vervaardigd in duurzaam hout. Hierdoor moet je niet vrezen voor slijtage, vervorming of aantasting door insecten. De ramen plaatsen we steeds met minimum dubbele beglazing met dubbele aanslag. De afdichting tussen glas en hout is met neopreen . We voorzien ook een extra damp remmende folie tussen het raam en de houten betimmering van de muuropening. Daardoor heb je een luchtdichte afsluiting tussen raam en wand. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vocht, condens of tocht.

Bij de plaatsing van dakramen gebruiken we bij FDW Woningbouw Velux ramen. Inclusief goot-set en sterk isolerend gehard glas. Daar waar de dakraam komt, verstevigen we de dak opening met dubbele daksporen. Boven en onder het dakraam bevestigen we horizontale sporen die met een zwaluwstaartverbinding in de zijsporen worden bevestigd. In de woning plaatsen we een luchtdichte damprem om condens te vermijden.

Trap

De open of gesloten trap vervaardigen we doorgaans uit grenen hout. Bij FDW Woningbouw weten we dat het oog ook zeer graag iets wil. De zijkant van de trap, de trapwangen, bevestigen we dan ook blind. Geen storende gaten, nagels of schroeven dus. We gebruiken dikke treden en zijkanten voor de trap, minstens 42 mm. Dit geeft een robuust en stijlvol uitzicht. Het zorgt ook meteen voor een betere duurzaamheid en stabiliteit.

Binnendeuren

FDW Woningbouw gebruikt voor de deurkader massief grenen hout met neopreen rubbers die dienen als dichting tussen de deur en het deurkader. Hierdoor sluit de deur zachtjes en heb je geen last van tocht. Het deurblad is meestal in Limba fineer hout opgevuld met een cel rooster. Standaard wordt het deurblad opgehangen met 3 sierlijke bronzen deurfitsen of simpelweg scharnieren. Deze kan je nadien nog aanpassen zodat je de speling tussen het deurblad en de vloer kan regelen. FDW Woningbouw zorgt voor een speling van 1 cm waardoor de aangevoerde zuivere lucht door de woning kan circuleren. Elke binnendeur wordt standaard voorzien van een slot, deurgreep en slotplaten.

Het elektriciteitsplan bespreken we samen met jou en een specialist. We adviseren waar je best stopcontacten plaatst of hoe je sfeer kan creëren met licht. Ook de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen komen aan bod. Voor elke wens die je hebt waarvoor elektriciteit nodig hebt, begeleiden we je.

Elektriciteit

Het elektriciteitsplan bespreken we samen met jou en een specialist. We adviseren waar je best stopcontacten plaatst of hoe je sfeer kan creëren met licht. Ook de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen komen aan bod. Voor elke wens die je hebt waarvoor elektriciteit nodig hebt, begeleiden we je.

Verwarming

Eerst en vooral zorgen we voor een goed geïsoleerde woning, zodat je zo weinig als mogelijk actief moet verwarmen. Hierdoor bespaar je flink in jouw portemonnee. Omdat onze woningen zo goed geïsoleerd zijn, kan je kiezen voor economische, ecologische en aangename verwarmingstechnieken. Denk aan vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Wat het ook wordt, onze specialisten staan je bij met raad en daad. Van start tot einde.

Verluchting

Omdat de woning zeer goed geïsoleerd wordt en quasi luchtdicht wordt gemaakt, is een actieve ventilatie onontbeerlijk. De ventilatie zorgt ervoor dat ongezonde lucht wordt afgevoerd en verse, gezonde lucht door het huis stroomt. Je hebt tal van mogelijkheden om jouw woning te ventileren. Van aanvoer van verse lucht door roosters boven het raam, tot warmtebehoudende instroom van verse lucht.

Vloeren

Bij FDW Woningbouw hebben we een zeer uitgebreid en goed onderhouden samenwerkingsovereenkomsten met verschillende groothandels. Zo ook voor vloeren. Een natuurstenenvloer in jouw massief houten woning? Of toch liever hout en dus een authentieke parket? Alles is mogelijk. En wij zijn er om jou te adviseren.

Wandbekleding

Met een houtskeletwoning kan je de wanden bekleden met eender welke materialen op de markt. Of een combinatie ervan. Alles is mogelijk wanneer je kiest voor een woning van FDW Woningbouw.

Gevelsteen

Voegwerken

Maatkasten – keuken – dressing - …

Voor jou hebben we een team interieurspecialisten klaarstaan om je te adviseren en bij te staan met jouw keuzes. Stap per stap, ruimte per ruimte begeleiden ze jou met alle interieur voor jouw massief houten woning. Aan de hand van enkele (diepgaande) gesprekken kunnen de interieurspecialisten van FDW Woningbouw zich in jouw leefwereld en dromen verplaatsen. Daarom mag je zeker zijn dat jouw hele woning tot en met het interieur volledig naar wens zal zijn.

Schilderwerken